simbol KB FSR
FRANČIŠKOV   SVETNI   RED
KRAJEVNO BRATSTVO pri MARIJINEM OZNANJENJU v LJUBLJANI
Nazaj Novosti Napovednik Oglasna deska Simboli Kazalo Povezave Domov

 

NAŠI  BLIŽNJI

V  SPOMIN  NA POKOJNO  SESTRO

Draga Ivanka !
Naj se te takole spomnimo ob zadnjem slovesu – v imenu Frančiškove družine pri Marijinem oznanjenju v Ljubljani !

V aprilu letos bi dopolnila 88 let svojega plemenitega življenja, namenjenega življenju v Bogu – med ljudmi. Od tega si bila kar 46 let članica Frančiškovega svetnega reda, dvakrat tudi  voditeljica naše Frančiškove družine.

Se spominjaš, draga Ivanka, koliko korakov... obiskov smo bili ob tebi deležni, ko smo obiskovali naše članice po velikem belem mestu.  Obiskovali smo  sestre, ki so Bogu vdano preživljale svoja leta, največkrat nebogljene v svojih skromnih domovih. Pa smo jim prinašale pozornost, vedrino in pogum – po Frančiškovo, da bi lažje premagovale svoje življenjske težave. Niso bile pozabljene ! Opogumljene in srečne so se poslavljale !

Od tebe jemljemo slovo – v tvojem, tebi tako dragem Novem mestu ! Tu si  imela pri Judeževih svoj drugi dom. Kako  si jim bila hvaležna, da so te vedno tako prisrčno sprejemali medse ! V molitvah si spremljala njihove družinske dogodke ! Tudi vnaprej ostajaš njihova priprošnjica pri Bogu !
Na Kapitlju ti ni bilo tuje življenje ! Če si le mogla, si bila navzoča pri življenju novomeške Cerkve. Le Bog ve, kolikim novomašnikom si stala s svojo molitvijo –in tudi sicer– ob strani!

Ko si se nahajala že v svojem zadnjem domu v Šiški, si nas rada poslušala, ko smo ti pripovedovali novice iz življenja Cerkve in iz naše Frančiškove družine. Občudovanja vreden je bil tvoj spomin, saj si nas vse, ki smo spadali v "tvojo družino", dobro poznala !
Kako modro in plemenito si reševala težave, ki so se pojavljale v našem skupnem življenju. Le dobri Bog ve, kolikokrat si se z Njim posvetovala, molila pred Najsvetejšim...
Hvala ti za vse !

Draga Ivanka, hvala ljubemu Bogu, da smo te imeli ! Še naprej nas spremljaj iz božjih višav !

 

Sestavila: s.Jelka Lapajne
Ločna, Novo mesto, 3.2.2007
Nazaj


ARHIV

POVEZAVE  med ljudmi - januar 2007
Kaj  je  SKUPINA - september 2006

roza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nevesta