simbol KB FSR
FRANČIŠKOV   SVETNI   RED
KRAJEVNO BRATSTVO pri MARIJINEM OZNANJENJU v LJUBLJANI
Nazaj Novosti Napovednik Oglasna deska Simboli Kazalo Povezave Domov

 

vodstvokb

VOLILNI KAPITELJ - junij  2013

V soboto, 1.junija 2013, smo se bratje in sestre krajevnega bratstva FSR pri Marijinem oznanjenju v Ljubljani zbrali na volilnem kapitlju bratstva.
več >

 

OB GODU SV. ELIZABETE OGRSKE

V soboto, 17.novembra 2012, smo bratje in sestre proslavili god sv.Elizabete Ogrske, zavetnice Frančiškovega svetnega reda.

več >


pogostitev
molitev

DUHOVNE  VAJE  v  REPNJAH - marec 2012
Ob začetku postnega časa smo se bratje in sestre iz krajevnega bratstva  udeležili duhovnih vaj v Repnjah. Duhovne vaje je vodil naš duhovni asistent p.Pepi Lebreht.

več >


 

ZAOBLJUBA  NOVINKE  - 2011

V soboto, 4.junija 2011, smo se v bratstvu razveselili življenjske zaobljube sestre Nevenke Marije Rakef.

več >


Marija
Planina

POKRAJINSKI  TABOR   FSR -  maj 2011
Petnajsti tabor pokrajinskega bratstva Frančiškovega svetnega reda ljubljanske nadškofije je 28.maja 2011 zbral brate in sestre FSR na Planini pod Golico nad Jesenicami.
Geslo tabora je bilo: "MI  SMO  SOL  ZEMLJE".
več >


 

OBLETNICE   ZAOBLJUB  FSR  - maj 2011

V soboto, 7.maja 2011, smo v  našem krajevnem bratvu FSR Marijino oznanjenje Ljubljana praznovali  obletnice zaobljub. Bilo je zelo svečano.

več >


obletnica
Marijino_oznanjenje

VIZITACIJA  KRAJEVNEGA  BRATSTVA -  februar 2011

Kljub sončni soboti se je Frančiškova dvorana počasi polnila. Na rednem srečanju smo se zbirali bratje in sestre našega reda, da malo poklepetamo in da v naši sredi pozdravimo patra Ambroža Mušiča, duhovnega asistenta ljubljanskega pokrajinskega bratstva in brata Francija Birka, predsednika pokrajinskega bratstva Ljubljana, ki sta prišla na vizitacijo, ki  poteka v  krajevnih bratstvih FSR  vsake tri leta. 
več >

 

NARODNI VOLILNI  KAPITELJ  - november 2009

V času od 20.11.2009 do 22.11.2009 je v "Oazi miru" na Ljubelju potekal Narodni volilni kapitelj FSR Slovenije.
več >


vodstvo2009
vodstvoKB

VOLILNI KAPITELJ - maj 2009

V soboto, 23.maja 2009, smo se bratje in sestre krajevnega bratstva FSR pri Marijinem oznanjenju v Ljubljani zbrali na volilnem kapitlju bratstva.
več >

 

ZAOBLJUBE  IN  OBLETNICE - april 2009

V soboto, 4.aprila 2009, smo se v bratstvu razveselili življenjske zaobljube sestre Terezije Dragan ter istočasno praznovali obletnice zaobljub naših 18 jubilantov.
več >

Terezija_Pater_Stane
srecanje

DUHOVNE  VAJE  V  REPNJAH - marec 2009

Od 13.do 15.marca 2009 so nas v svoje varstvo sprejele šolske sestre sv.Frančiška Kristusa Kralja v Repnjah in nam ponudile sobe v Domu Matere Margarete.

več >


 

DAN  FRANČIŠKOVE  DUHOVNOSTI  2008

V soboto, 11.oktobra 2008, nas je Frančiškov duh spet zbral v župniji sv.Antona Padovanskega na Viču na srečanju vseh Frančiškovih prijateljev, tokrat pod geslom »Gospod mi je dal brate«. 
več >

Brat
cerkev_sv_Nikolaj

POKRAJINSKI  TABOR FSR - 2008

V soboto, 27.septembra 2008 smo se bratje in sestre  zbrali na  Pokrajinskem taboru Frančiškovega svetnega reda  v Novem mestu.
Geslo tabora je bilo: "Vera, upanje, ljubezen - TO TROJE"

več >


 

UTRINKI  iz  Narodnega tabora FSR - 2008
       Sem jaz gradim družinico

...Ob letu  družine  je  tudi geslo tabora in festivala  »Sem jaz gradim družinico«  odražalo veselo družinsko  razpoloženje, saj smo vsi že ob začetku skupnega srečanja začutili,  da smo ena velika družina Frančiškovih bratov, sester in prijateljev.
več >

Kolo z mladimi
bratje združeni

       Bolan sem bil in ste me obiskali
...Izbrala sem obisk v duhovniškem domu. Po vodstvom brata Francija se je tja odpravilo petnajst bratov in sester. Sprejela nas je ena od treh sester, ki skrbijo za bolnike in ostarele duhovnike. Seveda so tri sestre in kuharica premalo za oskrbo 14 oskrbovancev, vendar z Božjo pomočjo zmorejo poskrbeti za vse.
več >

 

DUHOVNI  KAPITELJ  FSR - Glasniki veselja in upanja
Bratje in sestre FSR smo se  v petek, 11.aprila 2008  zvečer   zbrali  v  Domu duhovnosti v Kančevcih, da bi se udeležili duhovnega kapitlja FSR Slovenije. Na kapitlju smo želeli premisliti in se pogovoriti   o tem,  kako  biti   glasnik veselja in upanja v današnjem času in v današnji družbi.
več >

Duhovni kapitelj
nebesko kraljestvo

UTRINEK  IZ  SREČANJA  BRATSVA
V soboto popoldne, 5.4.2008,  pred tretjo adventno nedeljo, smo se začeli zbirati v Frančiškovi sobi na rednem srečanju. Prihajale so sestre, da poklepetamo, povemo, kako smo preživele mesec in da skupaj počastimo Gospoda in sv. Frančiška.
več >


 

DRUŽINA - ŠOLA  ODNOSOV  MED  LJUDMI
Srečanje našega krajevnega bratstva v soboto, 2.februarja 2008, je sovpadlo z dnem posvečenega življenja.  Tako smo se še posebej zahvalili Gospodu, da nas povezuje v svetni red, ki ima tako velikega vzornika in kjer se družimo mladi in malo manj mladi, skupaj pa smo Frančiškova družina.
več >

Jože Ramovš
KB MO3

FRANČIŠKOVA  ŠOLA 2007
24. novembra  zjutraj smo se člani FSR zbirali pred cerkvijo sv. Antona Padovanskega na Viču in čakali na avtobus, ki nas bo odpeljal v Slovenj Gradec, na dan Frančiškove duhovnosti.
več >


 

ZAOBLJUBE  NOVINCEV
V soboto, 3. novembra 2007, smo se bratje in sestre zopet zbrali na rednem mesečnem srečanju FSR. Toda tokrat ni bilo samo običajno srečanje, združilo nas je veselo pričakovanje...
več >

zaobljube2007
Elizabeta

POKRAJINSKI  TABOR   FSR 2007
Enajsti tabor krajevnih bratstev Frančiškovega svetnega reda ljubljanske škofije je 9.junija 2007 zbral brate in sestre FSR v župniji Antona Padovanskega na Viču.
Geslo tabora je bilo: "Sveta Elizabeta – živeta božja beseda".
več >


 

OBLETNICE   ZAOBLJUB
Jesen in zima sta hitro minili in že se je sobotna skupina Frančiškovega svetnega reda zbrala na svojem zadnjem srečanju pred odhodom na počitnice. Toda to ni bilo navadno srečanje. Med seboj smo imeli jubilantko, ki je obhajala 25. obletnico zaobljub!
več >

obletnica
 

VIZITACIJA  KRAJEVNEGA  BRATSTVA
V soboto, 3.februarja 2007 sta naše bratstvo obiskala vizitatorja br.Franci Birk, predsednik pokrajinskega bratstva FSR in predsednik kolegija duhovnih asistentov
p. Bernard Jauk. več >

 

DVA OBISKA
V soboto, 6.1.2007 smo se bratje in sestre FSR zbrali na prvem srečanju v novem koledarskem letu. Toda nismo bili sami. Našemu povabilu so se prijazno odzvali: pater Viktor Papež, provincial slovenskih frančiškanov, in bratje in sestre krajevnega bratstva iz Kamnika, skupaj s svojim duhovnim asistentom, patrom Borisom.
več >

pater viktor
vodstvo KB

NOVO  VODSTVO   krajevnega  bratstva
V soboto, 3.junija 2006 sta se na volilnem kapitlju zbrali petkova in sobotna skupina Frančiškovega svetnega reda pri Marijinem oznanjenju v Ljubljani. S tem dnem se je začelo novo triletno obdobje v življenju našega krajevnega bratstva. več >

 

Pater ANDREJ  BOŽIČ  na obisku
Bratje in sestre FSR, smo se v soboto zbrali na rednem mesečnem srečanju. Po molitvi serafinskega rožnega venca smo med seboj pozdravili gosta – patra Andreja Božiča, kapucina iz Vipavskega Križa. 
več >

pogovor

kapitularji

NARODNI  VOLILNI  KAPITELJ  2006
V petek 24.novembra 2006 smo se bratje in sestre iz  vseh krajevnih bratstev  FSR Slovenije po treh letih  zopet  zbrali v domu duhovnosti v Kančevcih na Narodnem volilnem kapitlju Frančiškovega svetnega reda Slovenije.
več >                                        ARHIV